13 mei Impact Kenniscongres 2022

0

Op 13 mei 2022 vindt in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein de derde editie van het Impact Kenniscongres plaats. Peter Boelhouwer, Mark Heemskerk, Jasper Horsthuis en Rob Timmermans – experts op het gebied van de woningmarkt en pensioenen – delen hier hun kennis en visie ten aanzien van de meest actuele ontwikkelingen. Na de sessies volgt een interactief discussiepanel en afsluitende netwerkborrel.

Eind vorige maand is de Wet toekomst pensioenen naar de Tweede Kamer gestuurd. In deze wet zijn de afspraken vastgelegd die het kabinet en de sociale partners in 2019 hebben gemaakt ten aanzien van het nieuwe pensioenstelsel. Tijdens het Impact Kenniscongres gaat prof. mr. drs. Mark Heemskerk – advocaat en hoogleraar bij de Radboud Universiteit – in op de belangrijkste wijzigingen en de invloed hiervan op de praktijk van de financieel adviseur.

Peter Boelhouwer is woningmarktexpert en hoogleraar Huisvestingssystemen aan de TU Delft. Hij neemt de aanwezigen mee in de uitdagingen van een overspannen woningmarkt. Welke uitdagingen en kansen brengt de huidige overspannen markt met zich mee, welke invloed hebben de plannen van Rutte IV en wat is de invloed van de recente rentestijging die inmiddels recordvormen aanneemt? Tijdens de expertsessie wordt daarnaast een blik geworpen op de verwachtingen voor de toekomst.

Complexiteit in de eigenwoningregeling

De eigenwoningregeling is al jarenlang één van de meest ingewikkelde onderdelen van de Nederlandse (belasting)wetgeving. Met de wijzigingen per 1 januari 2022 is daar nog een flinke dosis complexiteit bovenop gekomen. Voor partners met (een) eigenwoningverleden(s) die samen een woning kopen, zijn voortaan nog maar maximaal twee adviesopties mogelijk: de nieuwe wettelijke regeling of (in een aantal gevallen) een afwijkende interne draagplicht. Op het Impact Kenniscongres praten Jasper Horsthuis MFP en Rob Timmermans MFP de aanwezigen bij over de wijzigingen en hoe hier in de adviespraktijk mee moet worden omgegaan.

Discussiepanel

Na afloop van de expertsessies vindt een interactief discussiepanel plaats, waarin wordt nagepraat over de behandelde onderwerpen en waarin alle ruimte is voor het stellen van vragen. Ten slotte eindigt de dag met een hapje en een drankje tijdens de afsluitende netwerkborrel.

PE-punten 

Deelnemers aan het Impact Kenniscongres ontvangen voor hun deelname 3 PE-punten voor de SEH (categorie B) en 3 PE-punten voor de CFP/FFP (Kennis & Actualiteit). Daarnaast krijgen alle deelnemers aan het congres gratis toegang tot de e-learning ‘Advies over life-events’, waarmee ook 3 PE SEH-punten (categorie B) te verdienen zijn. Hiermee voldoen Erkend Financieel Adviseurs, die aan het congres deelnemen, aan hun PE-verplichting voor 2022 als zij daarnaast nog slechts één klassikale trainingsdag van 6 A-punten bijwonen.

Programma

09:00 – 09:45 Ontvangst
09:45 – 10:10  Opening door dagvoorzitter Rob Timmermans MFP
10:10 – 11:10   Expertsessie 1 (drs. Jasper Horsthuis MFP en Rob Timmermans MFP)
11:10 – 11:30   Pauze
11:30 – 12:30  Expertsessie 2 (prof. mr. drs. Mark Heemskerk)
12:30 – 13:15  Lunch
13:15 – 14:15   Expertsessie 3 (prof. dr. Peter Boelhouwer)
14:15 – 15.00  Discussiepanel
15.00 – 16:00 Borrel

Inschrijven voor het Impact Kenniscongres kan via de speciale congrespagina www.impact.nu/kenniscongres. Op deze pagina staat ook meer informatie over de sprekers en het programma.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.