1,1 miljoen zorgoverstappers

0

In het najaar van 2019 is 6,2% van de verzekerden overgestapt naar een andere zorgverzekeraar, zo blijkt uit een analyse van Vektis van de voorlopige cijfers van zorgverzekeraars. In totaal gaat het om 1,1 miljoen overstappers. Vorig jaar kwam het definitieve overstappercentage uit op 7%.

Verzekerden konden tot 1 januari 2020 hun zorgverzekering opzeggen, maar hebben nog tot uiterlijk 1 februari 2020 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Hierdoor kan het voorlopige percentage van 6,2% nog veranderen. Het overstappercentage gaat alleen over het aantal verzekerden dat is gewisseld tussen zorgverzekeraars (de risicodrager). Verzekerden die gewisseld zijn tussen twee labels die onder dezelfde zorgverzekeraar vallen, of van een collectief naar een andere verzekering van dezelfde zorgverzekeraar, zijn hierin niet meegerekend als overstapper.

Zorgverzekeringskaart

Het viel Vektis op dat opnieuw veel verzekerden bij hun keuze gebruik hebben gemaakt van de Zorgverzekeringskaart. Deze informatiekaart geeft voor elke zorgverzekering betrouwbare informatie over de belangrijkste polisvoorwaarden en maakt het vergelijken van polissen makkelijker. De Zorgverzekeringskaart wordt door zorgverzekeraars, financieel adviseurs en vergelijkingssites aan alle mensen voorgelegd tijdens het zoekproces naar een passende zorgverzekering.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.