10-jaars hypotheektarief meest aangepast

0

In augustus werd het 10-jaars hypotheektarief door geldverstrekkers het meest aangepast. Het tarief werd maar liefs 48 keer verlaagd en slechts één keer verhoogd. Het 20-jaars tarief werd 32 keer gewijzigd, waarvan drie keer verhoogd. Het 15-jaars ging in totaal 28 keer omlaag, het 5-jaars tarief 25 keer.

De aanbieders die in augustus de tarieven het meest hebben gewijzigd waren Hypotrust met de Comfort (Profijt) Hypotheek en het nieuwe hypotheeklabel IQwoon. De tarieven van beide producten werden in augustus vier keer gewijzigd. Daarnaast wijzigden bijBouwe, Obvion en NIBC de tarieven drie keer. Dat blijkt uit de MoneyView Hypotheekrente Barometer. De enige aanbieders die de tarieven in augustus verhoogden waren Syntrus Achmea Vastgoed en IQwoon.

10-jaars met NHG 1,69%

Van de grootbanken hebben ABN Amro, ING en Rabobank de tarieven in augustus twee keer gewijzigd, SNS deed dat één keer. In de laatste week van augustus bedroeg de laagste rente voor een 10-jaars annuïteitenhypotheek met NHG 1,69%. Deze was van toepassing bij de bijBouwe Hypotheek. De Hypotrust Goede Start Hypotheek had, ondanks de verlaging op 5 augustus met 2,25% nog altijd het hoogste 10-jaars NHG-tarief. Het gemiddelde 10-jaars NHG-annuïteitentarief bedroeg in de laatste week van augustus 1,87%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.