10 beleggingstrends voor 2018

0

Van de Nederlanders die gaan beleggen is een steeds grotere groep duidelijk jonger. Opvallend is dat Shell onder ouderen én jongeren het favoriete aandeel is. Jongeren beleggen wel meer dan gemiddeld in ‘hippe’ aandelen. Vooral Amerikaanse bedrijven zijn daarbij veel meer in trek dan bij oudere beleggers.

Het is een van de tien beleggingstrends voor 2018 die Jeroen Sonsma, Managing Director Nederland bij BinckBank, beschrijft in het vakblad Cash. Een andere trend die Sonsma waarneemt is de groeiende groep beleggers die via een andere (passievere) beleggingsstrategie bewust kiezen voor vermogensopbouw voor de langere termijn. Daarbij maken zij gebruik van geautomatiseerd beleggen op basis van persoonlijke wensen (onder andere gewenst risico en tijdshorizon).

Sonsma: “Door de terugtredende overheid, veranderende arbeidsmarkt en de snelle groei van het aantal zzp’ers is dit voor een steeds grotere groep ook belangrijk om op tijd mee te beginnen. Soberder pensioenen, afbouw van de gunstige hypotheekregels en toenemende studieschulden vergroten het besef om tijdig na te denken over de toekomst en het opbouwen van een financiële reserve.”

Vrouwen beleggen voorzichtiger

Ook het aantal vrouwelijke beleggers groeit de afgelopen jaren gestaag, al bestaat nog steeds meer dan 80% van onze actieve klanten uit mannen, zegt Sonsma. “Opvallend is wel dat vrouwen voorzichtiger beleggen dan mannen. Behalve dat ze minder vaak handelen wordt ook duidelijk minder in turbo’s, opties en futures belegt. Vrouwen beleggen meer dan mannen in gerenommeerde voedings- en farmabedrijven en juist minder in bijvoorbeeld automerken.”

De 10 beleggingstrends voor 2018 kunt u gratis lezen in de e-Cash

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.