0,15% duurzaamheidskorting ABN Amro

0

Nieuwe en bestaande hypotheekklanten van ABN Amro ontvangen 0,15% korting op de hypotheekrente, als hun woning een definitief energielabel A heeft. De korting wordt verstrekt bij de start van een nieuwe rentevasteperiode. Bij bestaande hypotheken wordt de korting automatisch verwerkt in het nieuwe renteaanbod.

De duurzaamheidskorting is geldig voor de Woning Hypotheek en Budget Hypotheek van ABN Amro, met of zonder NHG. Uitzondering hierop is het hypotheekdeel met de Duurzaam Wonen Hypotheek dat al een gereduceerd rentetarief geeft. De korting wordt toegepast voor de gehele rentevaste periode en geldt voor alle rentevaste perioden van 1 tot 30 jaar. Bij het begin van een nieuwe rentevaste periode wordt vastgesteld of de duurzaamheidskorting opnieuw van toepassing is. Het kan dus zijn dat een klant aan het begin van de volgende rentevaste periode een hogere of lagere korting of geen korting meer krijgt.  De duurzaamheidskorting staat naast de huisbankkorting van ABN Amro, waardoor de totale rentekorting voor een woning met een definitief energielabel A kan oplopen tot 0,35%.

Bestaand en nieuw

Nieuwe hypotheekklanten ontvangen de duurzaamheidskorting direct als het een nieuwbouwwoning betreft of wanneer de woning bij aankoop al een definitief energielabel A heeft. Klanten die hun woning naar energielabel A verbouwen ontvangen de korting bij de eerstvolgende renteherziening. Hiervoor moet de klant het energielabel na de verbouwing wel zelf definitief maken. Klanten met een lopende hypotheek op een woning met een definitief energielabel A, ontvangen de korting automatisch bij de eerstvolgende renteherziening. Bij het opstellen van het nieuwe renteaanbod vraagt ABN Amro het definitieve energielabel zelf op bij de overheid. Hiervoor hoeft de klant zelf geen actie te ondernemen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.