Ruim een miljoen overstappers

0

Uit een voorlopige schatting blijkt dat 6,5% van de zorgverzekerden per 2015 is overstapt naar een nieuwe zorgverzekeraar. Dat zijn iets minder dan 1,1 miljoen verzekerden. Consumenten die voor 31 december hun oude zorgverzekering hebben opgezegd kunnen nog tot 1 februari 2015 van zorgverzekeraar wisselen.

Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van informatiecentrum Vektis, onderdeel van Zorgverzekeraars Nederland. Dit cijfer ligt iets hoger dan het voorlopige cijfer van vorig jaar (5,7%). Het definitieve overstapcijfer kwam toen uit op 6,5%. Volgens Vektis hebben verreweg de meeste overstappers al een nieuwe zorgverzekering afgesloten. Begin april komt Vektis met het definitieve overstappercentage.

Digitaal overstappen
Dit jaar koos 16% van de overstappers ervoor om de overstap via een smartphone of tablet te regelen, tegen 12% in 2013. De laatste drie dagen van 2014 waren wederom het meest populair om over te stappen. 37% stapte in die periode over. In 2012 was dat nog 23%, een jaar later 33%. Dat blijkt uit de Overstapbarometer van het advertentienetwerk Zanox.

De Overstapbarometer laat ook zien dat het aantal mobiele oversluiters bij online zorglabels als Bewuzt, Ditzo en Zekur significant groter is dan bij de meer traditionele zorglabels. Een ander opmerkelijk gegeven is dat bij de zorgverzekeraars Zekur en Ohra het aandeel van Android-besturingssystemen relatief groot is. Bij de meeste zorgverzekeraars gebruikt 3% tot 4% van de consumenten een Android-apparaat om zijn overstap te regelen. Bij Zekur en Ohra is dit aandeel volgens Zanox het tweevoudige.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.