Werkgever ziet meerwaarde in deskundigheid en aandacht

0

De 12-jaars verzuimpropositie van serviceprovider Ebex heeft over 2015 een gemiddeld verzuimpercentage van 2,54% (2015: 1,05%) geboekt over de gehele portefeuille en een meldingsfrequentie van 0,36 (2015: 0,47). Er ging geen enkele zieke werknemer ziek uit dienst.

Het 12-jaarsproduct van Ebex, dat loopt in de volmacht van Nedasco, Is een gecombineerde aanpak van drie inkomensverzekeringen (verzuim, ZW- en WGA –eigenrisicodragen), risicomanagement door gekwalificeerde inkomen adviseurs en arbo-/casemanagement met verstand van inkomensverzekeringen.

Niemand ziek uit dienst
Met deze gecombineerde aanpak is het Ebex in 2015 gelukt om geen enkele zieke werknemer ziek uit dienst te laten gaan. Het aantal ZW-claimbeoordelingen is daarmee nihil. Ook het langdurig verzuim is volgens Ebex onder controle; de langdurig zieken zijn inmiddels allemaal weer hersteld, waardoor de kans op WGA-schades ook het komende jaar minimaal is.

Vergeet de premiediscussie
Volgens Ebex directeur Frans van Dillen reageren veel inkomen adviseurs nog terughoudend op de 12-jaarsverzekeringen, met name omdat de algemene gedachte is dat de werkgever weinig financieel voordeel heeft aan eigenrisicodragen ZW en WGA. Van Dillen: “Maar uit diverse enquêtes onder werkgevers met verzuimschade blijkt juist dat de premiediscussie lang niet altijd het belangrijkste is. Het is de persoonlijke aandacht en hoge mate van deskundigheid die door de werkgevers zeer hoog gewaardeerd.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.