‘Vrije zorgkeuze wordt hét overstapthema’

0

Vrije zorgkeuze wordt hét thema in overstapseizoen zorgpolissen, volgens een ruime meerderheid van de deelnemers aan de InFinance-poll. Doe nu mee aan de nieuwe poll over de automatisering van het hypotheekproces.

Zorgverzekeraars moeten dankzij ingrijpen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bij al hun producten duidelijk aangeven of er sprake is van een natura-, restitutie- of combinatiepolis. “Binnen de complexiteit van het zorgstelsel wordt keuzevrijheid voor werkgever en consument een steeds belangrijker keuze-element gevonden. Daarover moet dus geen enkele twijfel bestaan”, zei bestuursvoorzitter van ONVZ Jean-Paul van Haarlem in een interview met InFinance.

Daarnaast krijgt iedereen in 2017 te maken met een hogere zorgpremie. “Hierdoor wordt het prijsbewustzijn groter en gaat men bewuster keuzes maken”, stelt Van Haarlem. Een ‘vrije zorgkeuze’ zou daarom een goed thema kunnen zijn dat consumenten in hun keuze zouden kunnen verwerken. 69% van de deelnemers aan de poll op InFinance.nl denkt in ieder geval dat dit hét thema gaat worden in het overstapseizoen van de zorgpolissen. 31% is het daar niet mee eens.

Impact automatisering op hypotheekproces

Inmiddels staat er een nieuwe poll online op InFinance.nl. In de automatisering zijn nog stappen te zetten op het gebied van de verwerking van documenten en door meer gebruik te maken van brondata. Volgens een column in InFinance van Michiel van der Linde, Manager Intermediaire Distributie & Service bij Lloyds Bank, wordt 2017 het jaar waarin automatisering op het hypotheekproces voor het eerst serieuze vormen gaat aannemen.

Zal het echt zo snel gaan? Of denkt u juist dat de impact van automatisering al serieus genoeg is? Laat het weten in de poll, die u ook onderaan dit artikel vindt, of geef uw inhoudelijke reactie onderaan deze pagina.

Overigens is Van der Linde ook van mening dat automatisering bij de aanbieder niet het verschil gaat maken in het hypotheekproces. “Het échte verschil wordt zoals altijd gemaakt door mensen.’

De impact van automatisering op het hypotheekproces zal in 2017 voor het eerst serieuze vormen aannemen

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.