Verzekeringskaart geeft beter inzicht

0

De begin dit jaar geïntroduceerde verzekeringskaart blijkt goed te werken. De kaart komt tegemoet aan het probleem dat consumenten het vergelijken van verzekeringen ervaren als onoverzichtelijk en tijdrovend.

Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction naar het gebruik van verzekeringskaarten. De korte, duidelijke samenvatting van een verzekering op de kaarten schept helderheid. De verzekeringskaart maakt het gemakkelijker verzekeringen met elkaar te vergelijken en een eerste selectie te maken, zo blijkt uit het onderzoek. De icoontjes op de verzekeringskaarten geven in één oogopslag inzicht in wat wel en niet gedekt wordt door het betreffende verzekeringsproduct.

Vliegende start

Het evaluatierapport ‘Verzekeringskaart in de praktijk’ wordt door het Verbond van Verzekeraars aangeboden aan de AFM en het Ministerie van Financiën. Volgens het Verbond heeft de site waar de verzekeringskaarten te vinden zijn, inmiddels 40.000 unieke bezoekers gehad.

Er zijn nu verzekeringskaarten beschikbaar over 35 verschillende types verzekeringen; 71 verzekeringsmaatschappijen hebben de kaarten ingevoerd. “Kortom, een vliegende start, wat ons betreft”, aldus het Verbond.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.