Verzekeraars vernieuwen Draaiboek Brand

0

Om zo snel en adequaat als mogelijk helderheid te bieden bij calamiteiten heeft het Verbond van Verzekeraars een integrale aanpak ontwikkeld, die is vastgelegd in het ‘Protocol grootschalige calamiteiten’. Onderdeel van dit Protocol is onder meer een vernieuwd ´Draaiboek Brand’.

Volgens het Verbond laten de recente aanslagen in Frankrijk en België en de vliegramp met MH17 zien dat het belangrijk is om helderheid te hebben over de verzekerbaarheid van (grootschalige) calamiteiten en de besluitvorming en communicatie over dekking en schadeafwikkeling.

Het Verbond:Verzekeraars beschikken over kennis, procedures en instrumenten om na een calamiteit handelend op te treden. De branche kan financiële risico’s van grootschalige calamiteiten wegnemen en schadeherstel organiseren. Snelle en per type calamiteit op maat gesneden communicatie over de (re)actie van verzekeraars zijn daarbij essentieel, en in stappen vastgelegd in het ‘Protocol grootschalige calamiteiten’.”

Voortzetting Draaiboek bij Rampen’

Het Verbond kende al een ‘Draaiboek bij Rampen’. Dit is een stappenplan waarin is beschreven hoe de coördinatie vanuit de branche brand (opstal- en inboedelverzekeringen) bij rampen verloopt. Dit Draaiboek is opgesteld naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede (2000).

De nu gemoderniseerde versie van dit Draaiboek is opgesplitst in tien stappen. Ook is de naam veranderd in ‘Draaiboek Brand’, omdat het Draaiboek zich volgens het Verbond primair richt op materiële schade. Het Draaiboek is opgesteld in samenwerking met Stichting Salvage, welke namens verzekeraars een belangrijke rol speelt bij hulp en opvang bij een calamiteit zoals brand.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.