Verbond furieus op Focwa

1

Het Verbond is zeer ontstemd over een persbericht van de Focwa, waarin gesteld wordt dat verzekeraars het kwaliteitsniveau van schadeherstel in gevaar brengen.

In een brief aan Focwa-voorzitter Peter Brussel schrijft directeur Leo de Boer (foto) van het Verbond “zeer ontstemd te zijn over dit tendentieuze bericht”. Hij schrijft onder andere dat de Focwa de uitspraak op geen enkele wijze onderbouwt. “Vervolgens verbindt u aan deze uit de lucht gegrepen stelling ook nog eens de conclusie dat verzekeraars de (verkeers)veiligheid in gevaar brengen. Tegen een dergelijke framing maak ik ernstig bezwaar. U jaagt daarmee de consument onterecht angst aan en dat vind ik een kwalijke zaak”, schrijft De Boer.

Schadeherstellers

Volgens het Verbond spannen verzekeraars zich met tal van initiatieven juist in voor verkeersveiligheid (denk aan Trials, de Risicomonitor Verkeer, Safety Deals voor Jonge en Oudere automobilisten, en inspanningen omtrent STAR, MobielSchadeMelden). Dat verzekeraars onderhandelen met schadeherstellers is heel normaal – en het geeft ook niet als er discussie over contracten/onderhandelingen is. Maar door te stellen dat daarmee de verkeersveiligheid in gevaar wordt gebracht, heeft de Focwa een grens overschreden, aldus het Verbond.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.