Uniformering schadevrije jaren genegeerd

0

Verzekeraars houden zich niet of nauwelijks aan de regels die moeten leiden tot een branchebrede uniformering van de bonus/malusregelingen voor autoverzekeringen. MoneyView onderzocht in hoeverre verzekeraars deze regeling hebben doorgevoerd.

De invoering van Bedrijfsregeling nr. 11 door het Verbond van Verzekeraars had per 1 januari 2016 afgerond moeten zijn. Maar in het onderzoek toont MoneyView aan dat bij slechts 45% van de verzekeraars deze nieuwe regeling terug te vinden is in de verzekeringsvoorwaarden.

Terugval schadevrije jaren

Bij 55% van de verzekeraars is in de voorwaarden niet terug te vinden of, en zo ja welke, aanpassingen er naar aanleiding van Bedrijfsregeling nr. 11 zijn doorgevoerd. 20% van de verzekeraars heeft de regeling zowel doorgevoerd voor de opbouw en terugval van schadevrije jaren als in de bonus-malusladder, 25% heeft de regeling slechts deels doorgevoerd.

Doel is niet gehaald

Uniformering van schadevrije jaren moet het voor de consument inzichtelijker maken over hoeveel schadevrije jaren hij beschikt, wat de gevolgen zijn voor zijn bonus/maluspositie én om transparanter te maken wat het gevolg is voor de premie als er een schuldschade veroorzaakt wordt. MoneyView concludeert nu dat dat doel tot op heden niet is behaald.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.