Uitvaartverzekering houdt jongeren niet bezig

0

Minder dan de helft (46%) van jonge mensen tot 35 jaar heeft een uitvaartverzekering, terwijl 70% van de oudere Nederlanders over zo’n verzekering beschikt. Jongeren onderschatten ook vaker dan ouderen de kosten voor een uitvaart.

Dit blijkt uit onderzoek van Monuta. Meer dan een derde van de 18- tot 34-jarigen denkt dat een uitvaart gemiddeld minder dan 5.000 euro kost, terwijl deze kosten in werkelijkheid tussen de 6.500 en 11.000 euro liggen. Van de mensen van 35 jaar of ouder denkt slechts 18% dit. Opvallend, want het zijn vooral jongeren die een voorkeur hebben voor het duurdere begraven; in de leeftijdscategorie tot 35 jaar kiest 40% voor begraven en 28% voor cremeren. Bij 65-plussers kiest juist twee derde voor een crematie en slechts 18% voor begraven.

De belangrijkste reden die jongeren gegeven voor het niet hebben van een uitvaartverzekering is het nog niet bezig willen zijn met de uitvaart. Wel geeft twee op de drie aan een dergelijke verzekering belangrijk of zelfs noodzakelijk te vinden.

Van de verzekerden tot 35 jaar denkt de helft dat de verzekering hoog genoeg is om de kosten te dekken. Een derde heeft geen idee of het verzekerd bedrag de kosten van een uitvaart dekt. 38% heeft een verzekering met een dekking lager dan 5.000 euro. Dat is in veel gevallen dus niet voldoende om de uitvaart van te betalen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.