Sterke verschillen aanschafwaarderegeling

0

De voorwaarden van de aanschafwaarderegeling verschillen sterk van elkaar. MoneyView waarschuwt dat met name eigenaars van een tweedehands auto goed moeten opletten bij het afsluiten van een autoverzekering.

Dat constateert MoneyView in haar jaarlijkse Special Item Autoverzekeringen. In deze editie wordt in het bijzonder ingegaan op de aanschafwaarderegeling, de contra-expertise en de consequenties bij een moedwillig aangestoken (auto)brand.

MoneyView over de aanschafwaarderegeling: “De voorwaarden van deze dekking verschillen sterk van elkaar. Zo is bijvoorbeeld de ouderdom van de auto van belang. Van de 65 beperkt casco producten bieden er 32 een aanschafwaarderegeling. Daarvan hanteren 23 producten een maximale ouderdom hanteren variërend van 3 t/m 18 jaar. De overige negen producten hanteren geen ouderdomsgrenzen.”

Ook maakt het uit waar de auto gekocht is. “Wil iemand een volledig casco dekking en is de auto aangeschaft bij een officiële (merk)dealer, dan bieden 46 van de 77 onderzochte producten een aanschafwaarderegeling. Komt de auto bij een particulier vandaan, dan zijn dat nog maar 21 verzekeringen die deze regeling kennen”, aldus MoneyView.

ProductRating

Verder heeft MoneyView de jaarlijkse ProductRating opgesteld en vergeleek daarbij 169 verschillende producten en 209 verzekeringen.

Voor de dekking Volledig Casco gingen de vijf sterren voor prijs naar Hema (Autoverzekering), InShared (Autoverzekering) en Univé (Budget). De vijf sterren voor voorwaarden gingen naar Aegon (Autoverzekering Royaal), AllSecur (Autoverzekering) en ANWB (Autoverzekering).

Voor de dekking Beperkt Casco werden de vijf sterren voor de prijs uitgereikt aan Hema, Inshared en Nederlanden van nu. De vijf sterren voor voorwaarden zijn toegekend aan ABN Amro, AllSecur en Centraal Beheer Achmea. Alle producten heten eenvoudigweg Autoverzekering.

Voor de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid gingen de vijf sterren voor prijs naar Nederlanden van Nu (Autoverzekering), SNS (Autoverzekering) en United Insurance (Autopolis). De vijf sterren voor voorwaarden zijn voor AllSecur (Autoverzekering), Centraal Beheer Achmea (Autoverzekering) en United Insurance (Personenautopolis).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.