Liever gokken dan beleggen

0

De kans op de hoofdprijs bij de staatsloterij is slechts 1 op 2,9 miljoen. Desondanks denkt één op de acht Nederlanders eerder zijn financiële doelen te bereiken door een lot uit de loterij, dan door te beleggen. Ook sparen blijft populair.

Dat blijkt uit onderzoek van ING Investment Management (ING IM) voor FitVermogen.nl. Op dit moment belegt 11% van de Nederlanders om zijn financiële toekomst veilig te stellen en 13% hoopt dit te doen door middel van een loterijwinst.

De meeste Nederlanders (51%) zien – ondanks de historisch lage rentes – sparen nog steeds als de beste manier om hun financiële doelen te bereiken. Wel lieten cijfers van DNB eind januari zien dat het spaargedrag van consumenten verandert. Nederlanders gaan steeds minder sparen bij banken.

Het onderzoek van ING IM toont aan dat één op de vijf Nederlanders belangstelling heeft voor een online beleggingsplatform als FitVermogen. Via dit online platform kan men eigenhandig vermogen opbouwen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.