AVP dekt Drone-schade niet standaard

0

Drones worden steeds goedkoper in aanschaf. De gebruikersgroep wordt daardoor steeds groter en breder, van overheid tot hobbyist. Voor het Verbond van Verzekeraars reden om mensen er op te wijzen dat schade die tijdens een vlucht wordt veroorzaakt niet standaard is verzekerd.

“Bedrijven moeten een speciale verzekering afsluiten, wat zij vaak ook doen omdat ze anders de verplichte vergunning niet krijgen. Maar ook particulieren doen er verstandig aan hun polis goed te controleren. Mogelijk is eventuele schade gedekt onder de aansprakelijkheidsverzekering, maar dit is niet altijd het geval”, aldus het Verbond.

Met de brochure ‘Zicht op drones‘ zet het Verbond in hoofdlijnen de regelgeving en verzekeringsaspecten op een rij. Want veel gebruikers zijn zich er vaak niet van bewust dat er ook in de lucht verkeersregels zijn. “Zo is vliegen boven bebouwing verboden en hebben bedrijven een informatieplicht aan derden, waardoor zij niet à la minute met de drone de lucht in kunnen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.