Reisverzekering in trek door terreurdreiging

0

Steeds meer Nederlandse vakantiegangers sluiten een reisverzekering af vanwege de dreiging van terroristische aanslagen. Dat bevestigt het Verbond van Verzekeraars tegen Reisverzekering.net.

Volgens woordvoerder Rudi Buis van het Verbond willen reizigers zich beter indekken, nu de terreurdreiging groter is geworden. “De aanleiding is niet zo fraai, maar het is goed dat mensen nu meer risicobewust worden”, zegt hij.

Volgens Suzanne de Jonge van Europeesche Verzekeringen is vooral de allriskverzekering in trek. Iemand kan zijn reis annuleren als de situatie veranderd is na de boeking. “Bijvoorbeeld als je liever niet meer naar de Spaanse badplaats gaat waar net een aanslag is gepleegd”, zegt zij.

Volgens De Jonge is vooral de annuleringsverzekering belangrijk. Buis raadt reizigers zeker ook een algemene reisverzekering aan. “Daarmee kun je bij dreiging worden geholpen door de alarmcentrale”, aldus de woordvoerder.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.