PMT belegt extra miljard in Munt

0

PMT verhoogt haar hypotheekbeleggingen via Munt Hypotheken met 1 miljard naar 3 miljard euro. De hypotheekbeleggingen gaan met deze extra investering circa 5% van de totale beleggingsportefeuille uitmaken.

PMT was één van de oprichters van Munt Hypotheken. Het fonds startte twee jaar geleden met een investering van 1 miljard euro. Door de goede resultaten verhoogde het fonds dit in 2015 al tot 2 miljard euro. PMT heeft nu dus besloten dit verder te verhogen tot 3 miljard.

Goede rendementen

Inge van den Doel, CIO van PMT: “Hypotheken met NHG-garantie en niet-NHG hypotheken met een laag risicoprofiel leveren meer rendement op dan staatsobligaties, terwijl het risico vergelijkbaar is. Tegelijkertijd geeft het onderpand extra zekerheid. De afgelopen jaren hebben de hypotheken aan onze beleggingsverwachtingen voldaan. Reden genoeg om onze beleggingen hierin te vergroten.”

Munt Hypotheken

Munt Hypotheken verstrekt hypotheken op basis van kapitaal van inmiddels 10 Nederlandse pensioenfondsen. Daarmee neemt het label een zesde plaats in binnen de top tien van hypotheekverstrekkers, met een marktaandeel van bijna 7 procent.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.