NVM royeert en beboet leden

0

De NVM heeft in 2014 en 2015 in totaal 11 kantoren geroyeerd wegens het niet naleven van de regels. Ook werden tientallen boetes aan NVM-makelaars en -kantoren opgelegd, onder meer vanwege het niet volgen van de verplichte educatieprogramma’s.

Binnen de NVM is de commissie Lidmaatschapszaken belast met het toetsen van de leden op de naleving van de regels. Afgelopen jaar leidde dat zes keer tot een royement van een kantoor en tot 49 opgelegde boetes. Daarbij ging het voornamelijk om verzuim bij de verplichte educatiecursussen voor NVM-makelaars. Naast een boete moeten deze leden de studiepunten alsnog behalen.

Ook werden er boetes opgelegd vanwege samenwerking met een niet-NVM-makelaarskantoor of het niet tijdig aanmelden van een makelaarsonderneming. De boetes variëren van 500 tot maximaal 15.000 euro.

Geen NVM-makelaars aanwezig

In 2014 nam de commissie Lidmaatschapszaken 88 zaken in behandeling. Dat leidde in dat jaar tot vijf royementen, waarvan één faillissement. In een ander geval bleek de betreffende makelaar nog een taxatiekantoor te hebben buiten de NVM om. Dat is niet toegestaan. In drie gevallen was op het betreffende kantoor geen NVM-makelaar aanwezig.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.