Meijers neemt portefeuille Hoen over

0

Meijers Assurantiën in Amstelveen heeft per 1 mei de assurantieportefeuille overgenomen van Hoen Vastgoedbeheer B.V.

Hoen is met zijn 80 jaar één van de oudste makelaars in onroerend goed in Amsterdam. De portefeuille van het middelgrote, 32 medewerkers tellende, landelijk werkende vastgoedbedrijf omvat voornamelijk brand gerelateerde verzekeringen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 600 relaties, waaronder institutionele beleggers, VvE’s en andere vastgoedeigenaren.

In een toelichting op de overname van de assurantieportefeuille voert Onno Paymans, algemeen directeur van Meijers, een aantal redenen aan. “In de eerste plaats vormt het pakket aan verzekeringen van de klanten van Hoen Vastgoedbeheer B.V. een mooie aanvulling op onze bestaande onroerend goed-portefeuille, een segment waarin Meijers als vele jaren sterk actief is.

“Ten tweede biedt de grotendeels uit property-verzekeringen bestaande assurantieportefeuille ons volop mogelijkheden om de vastgoedbedrijven ook op andere verzekeringsgebieden van dienst te zijn met adviezen en oplossingen op maat. En last but not least zal Hoen Vastgoedbeheer B.V. als onze businesspartner nieuwe vastgoedklanten voor verzekeringszaken naar ons blijven doorverwijzen.

Over de keuze voor de verkoop van zijn assurantieportefeuille aan Meijers zegt Rob Smits, algemeen directeur en partner bij Hoen Vastgoedbeheer B.V.: “We hebben er als bedrijf nadrukkelijk voor gekozen om ons te focussen op onze kernactiviteit: vastgoedmanagement. Bovendien zijn wij van mening dat mede door de toenemende complexiteit van verzekeringszaken onze klanten beter af zijn bij een specialist op dit vakgebied.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.