Lamie van De Goudse naar Achmea

0

Bestuursvoorzitter Michel Lamie neemt op 1 november afscheid bij De Goudse. Per 1 januari treedt hij toe tot de Raad van Bestuur van Achmea, waar hij CFO wordt.

Lamie maakte elf jaar deel uit van het bestuur van De Goudse. Hij begon in 2005 als vicevoorzitter en werd in 2009 bestuursvoorzitter. Bij Achmea volgt hij in april 2017 Huub Arendse op als CFO na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Hij werkte eerder al bij Achmea, onder meer als Group director Finance & Control.

“Michel Lamie heeft als bestuursvoorzitter in een roerige periode richting gegeven aan de transformatie van De Goudse naar MKB-verzekeraar en een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het schade- en inkomensbedrijf”, zegt Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Goudse. “Onder leiding van Michel heeft De Goudse zich steeds meer ontwikkeld naar een gespecialiseerd verzekeringsbedrijf met focus op branches en niches. Deze koers blijft De Goudse ook voor de toekomst vasthouden.”

Stevig fundament

“De Goudse is een bijzonder bedrijf, dat ik altijd met warme belangstelling zal blijven volgen”, zegt Lamie. “Ik kijk met plezier terug op een mooie periode waarin wij steeds dichter bij de MKB-ondernemer zijn komen te staan. De kracht van De Goudse is de persoonlijke manier waarop wordt samengewerkt, zowel tussen medewerkers onderling als met de met ons samenwerkende adviseurs. De goede marktpositie die het bedrijf inmiddels inneemt op de zakelijke markt is daar mede het resultaat van en biedt een stevig fundament voor een mooie toekomst.”

De voorzittersfunctie wordt per 1 november ad interim overgenomen door vicevoorzitter Geert Bouwmeester. De Raad van Commissarissen heeft het proces van invulling van de vacature inmiddels gestart.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.