Miljoenen extra milieusubsidie voor koopwoningen

0

Het kabinet stopt dit jaar 80 miljoen euro in een subsidieregeling die energiebesparende maatregelen in koopwoningen mogelijk maakt. Voorwaarde is dat een particuliere woningeigenaar of VvE een substantiele combinatie van energiebesparende maatregelen neemt in een bestaande woning.

De details van de subsidieregeling worden binnen een half jaar bekend gemaakt, schrijft minister Blok van Wonen en Rijksdienst aan de Tweede Kamer. Hij maakt ook een extra bedrag van 20 miljoen euro vrij om het Nationaal Energiebespaarfonds te verbeteren en voor innovatie bij bedrijven, gemeenten en andere (markt)partijen.

Alleen duurzame maatregelen
De subsidie kan niet gebruikt worden voor een enkelvoudige energiebesparende maatregel of energieopwekking door bijvoorbeeld zonnepanelen. Voor duurzame energieopwekking via zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels heeft het ministerie van EZ wel subsidie beschikbaar. Beide subsidies mogen gecombineerd worden met een lening uit het Nationaal Energiebespaarfonds, zodat woningeigenaren desgewenst de hele investering op deze manier kunnen betalen.

De afspraak over deze 100 miljoen euro is gemaakt bij de onderhandelingen over het Belastingplan 2016.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.