‘Adviseur betrouwbaarder dan verzekeraar’

0

Consumenten vertrouwen het meest op het advies van familie als het gaat om financiële producten, gevolgd door een onafhankelijk financieel adviseur. Banken en verzekeraars scoren veel lager.

Dat concludeert Everest, de business engineering company voor financiële dienstverleners en de overheid, in zijn consumentenonderzoek onder 844 respondenten. Bijna 60% van de respondenten ziet familie als betrouwbaarste bron. Ook een onafhankelijk financieel adviseur staat hoog, 50% ziet haar of hem als betrouwbaar. Opvallend is dat bijna 20% van de consumenten geen vertrouwen heeft in online ratings en reviews en dat de eigen bank of verzekeraar niet in de top drie voorkomt.

Joost Vanstreels, portfoliomanager bij Everest: “Deze resultaten duiden erop dat financiële instellingen de dienstverlening nog meer moeten humaniseren. Als consumenten het gevoel hebben dat banken en verzekeraars hen van A tot Z kennen, zijn zij eerder geneigd om dit advies als betrouwbaar te kwalificeren. Technologie kan hierin een grote rol spelen. Sterker nog, dankzij de technologie van vandaag is het opbouwen van een persoonlijke relatie met de klant nog nooit zo makkelijk geweest.”

Download hier het gratis het rapport.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.