Ruim kwart minder winst Achmea

0

Ruim een kwart minder winst voor Achmea dan het jaar ervoor. Oorzaak, afboekingen op pensioendienstverlening en zorgverzekeringen.

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Achmea gaat met het veranderprogramma Versnellen & Vernieuwen een nieuwe episode in haar geschiedenis schrijven. We versnellen in klantgerichtheid en kostenbesparingen en we vernieuwen en digitaliseren onze processen en dienstverlening. Wij zijn actief in een sector in verandering en willen deze slag maken om ook in de toekomst te blijven wie wij zijn: een coöperatieve verzekeraar met ijzersterke merken die op een moderne manier in contact staan met hun klanten.”

De winst is gedaald van 469 naar 344 miljoen euro. Achmea wil de uitgaven nog verder terugbrengen om een hoger rendement te behalen. Voor het einde van 2016 wil het de bedrijfskosten structureel hebben teruggebracht met 450 miljoen euro. Dit jaar zullen er zo’n 4000 ontslagen vallen; volgens het bedrijf is dit nodig omdat hun klanten meer gebruikmaken van internet. 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.