Woononderzoek: huren is 80 euro duurder dan kopen

0

Van de ruim 7,1 miljoen huishoudens die in 2012 een zelfstandige woning woonden, was 59 procent eigenaar-bewoner. Deze verhouding tussen huur en koop is voor het eerst sinds 1986 niet toegenomen. Bijna 2,6 miljoen huishoudens huren in 2012 een woning met een huur onder de liberalisatiegrens van 664,66 euro per maand. Van de huishoudens in dit segment huurt 82 procent een woning van een woningcorporatie, 18 procent huurt van particulieren. De gemiddelde bruto woonuitgaven (huur na verrekening van de huurtoeslag) van deze laatste woningen zijn, ondanks een hogere WOZ-waarde, gemiddeld 30 euro per maand lager dan van een corporatiewoning.

Woononderzoek Nederland 2012

Het Woononderzoek Nederland is een enquêteonderzoek. Doel van het onderzoek is het periodiek verzamelen van statistische informatie over de huisvestingssituatie (de woning en woonomgeving) van huishoudens, inclusief de woonuitgaven. De enquête is gehouden van september 2011 tot en met mei 2012. De peildatum voor de gegevens is 1 januari 2012. Meer resultaten worden op 11 april bekend gemaakt.

Dit onderzoek is een samenwerking tussen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.