Digitalisering schadestroom transportsector

0

In samenwerking met ABZ is TVM verzekeringen een proef gestart met het digitaal afhandelen van vrachtwagenschades via het nieuwe TVM vrachtwagenplatform. TVM verwacht de proef bij FleetRepair nog deze zomer af te ronden. Dan kunnen ook andere reparatiebedrijven aansluiten.

Transportverzekeraar TVM verwacht dat in de toekomst zeker 80% van de gebruikelijke schades snel op elektronische wijze kan worden afgehandeld. Martijn Kammeijer, directeur Schade: “De schadeketen voor vrachtwagens is nog tamelijk traditioneel ingericht. Nu komt bij vrijwel elk schadegeval een expert langs. Samen met de hersteller beoordeelt hij wat de reparatie kost. De digitale snelweg bespoedigt dat proces enorm. Vergeet niet dat een vrachtauto een rijdende BV is die na een schade zo snel mogelijk weer de weg op moet om kapitaalverlies te voorkomen.”

Minder prioriteit
Omdat vrachtauto’s zich – in tegenstelling tot personenwagens – door de vele onderlinge unieke karaktereigenschappen niet eenvoudig in een mal of patroon laten gieten, leek een meer gestandaardiseerde aanpak van de schadeafhandeling lange tijd onmogelijk.

Het schadeherstel bij personenauto’s is immers al jaren gestandaardiseerd. Frank Gras, salesmanager ABZ: “Noem het de macht van de getallen. We hebben in Nederland jaarlijks een miljoen schades aan personenauto’s. Van de 150.000 vrachtauto’s staan er jaarlijks ongeveer 10.000 als verzekerde schade bij de schadehersteller.”

Expertisebureau Hanselman-Van Rijswijk Expertise heeft het systeem voorzien van technisch-inhoudelijke vrachtwagenkennis.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.