Toename schadelast bromfietstekening

0

De samenwerking met grote serviceproviders bij Unigarant en de groei van de verzekeringsactiviteiten bij ANWB heeft de premieomzet waarover Unigarant als gevolmachtigde provisie ontvangt van UVM met 9 procent doen stijgen tot 280 miljoen euro.

Unigarant had in 2014 wel te kampen met een stijging van de letselschadelast en ook nam de schadefrequentie in tweewielerverzekeringen toe. De bruto schadelast was € 23,8 miljoen hoger dan in 2013. Het bruto schadelastpercentage ten opzichte van de brutopremie steeg van 64% in 2013 naar 71% in 2014. Op de bromfietstekening heeft de verzekeraar voor het volgende boekjaar op voorhand een (bruto)voorziening voor ontoereikende premie van € 3,1 miljoen in het boekjaar 2014 verwerkt.

De eerder genoemde premietoename resulteerde vanwege de gestegen schadelast niet tot een hoger totaalresultaat. De combinatie boekte een totaalresultaat van € 11,3 miljoen (2013: € 18,4 miljoen) vóór belastingen en resultaat uit deelnemingen. Voor 2015 wordt een verdere groei van het premie-inkomen in alle kanalen verwacht.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.