Proefproces ‘Geen PE Plus examens meer’

0

De nieuwe vereniging ‘Geen PE Plus examens meer’ wil middels een proefproces voorkomen dat alle wettig behaalde assurantie-diploma’s van adviseurs volgend jaar nietig worden verklaard. Volgens de vereniging zijn er ‘juridische mogelijkheden die kunnen leiden tot succes’.

Vanaf 1 januari 2016 dienen alle eerder behaalde diploma’s -aangevuld met PE certificaten- door middel van een PE Plus examen te worden geüpdated. De examenresultaten zijn echter niet heel goed en bovendien twijfelen veel adviseurs aan de kwaliteit van het Wft-examen.

Om te voorkomen dat adviseurs na die deadline hun beroep niet meer kunnen uitoefenen, wil financieel adviseur Michiel Zoet van KZ Adviesgroep (Westzaan) juridisch laten onderzoeken of alle wettig behaalde assurantie-diploma’s wel onteigend kunnen worden.

Daarom start hij via de stichting ‘Geen PE Plus examens meer’ een (proef)proces. De vereniging zoekt op korte termijn (voor 1 mei) leden om het proces mede te helpen bekostigen. Alleen deze leden zullen volgens de vereniging profiteren van de uitspraken die volgen uit het proces.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.