Verlies voor SNS Reaal

0

SNS Reaal heeft over het eerste halfjaar van 2014 te maken gehad met een nettoverlies van 125 miljoen euro. De oorzaak hiervan lag vooral bij de slechte resultaten van de verzekeringsactiviteiten.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de genationaliseerde bankverzekeraar. De resultaten werden vooral gedrukt door eenmalige tegenvallers bij het verzekeringsonderdeel (Vivat Verzekeringen, voorheen Reaal). Daar liep het netto verlies op van 53 naar 225 miljoen euro. Met name Zwitserleven leed veel verlies (272 miljoen euro), omdat zij geld opzij moest zetten voor mogelijke toekomstige uitkeringen.

Bestuursvoorzitter Gerard van Olphen: “De verzekeringsactiviteiten kenden een moeilijk eerste halfjaar, voornamelijk als gevolg van een uitdagende marktomgeving. De ontvlechting van SNS Reaal heeft geleid tot hogere kostenallocaties aan de verzekeringsactiviteiten, wat resulteert in een iets lagere winstverwachting, waardoor de LAT en solvabiliteit onder druk komen te staan.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.