Online autoverzekering kwalitatief de beste

0

Autoverzekeringen van directe aanbieders zijn wederom kwalitatief beter dan die van intermediaire aanbieders. Tegelijk is het voor de consument oppassen geblazen: de betere online autoverzekering is lang niet altijd de voordeligste.

Dat blijkt uit de jaarlijkse MoneyView ProductRating voor autoverzekeringen. Alle producten die de vijf sterren ontvangen voor kwaliteit zijn online te sluiten. De meest opvallende verschillen met autoverzekeringen die via intermediairs worden aangeboden zijn een voor de consument gunstigere contractsduur (autoverzekeringen die via het directe kanaal worden aangeboden zijn vaker direct opzegbaar) en een betere vervangingswaarderegeling.

Wel zijn de ‘directe’ producten wat eenvoudiger: autoverzekeringen van intermediaire aanbieders hebben doorgaans meer aanvullende dekkingsmogelijkheden en ruimere acceptatiekaders.

Tegelijk is het voor de consument oppassen geblazen: de betere online autoverzekering is lang niet altijd de voordeligste. Ook door onderling grote verschillen in bonus-malussystemen, kortingstaffels en bruto premies waar die kortingen op gegeven worden is vergelijken op prijs knap lastig.

MoneyView heeft aan de hand van 315.000 fictieve klantprofielen en 156 autoverzekeringen in de drie dekkingsvarianten (Volledig Casco, Beperkt Casco en Wettelijke Aansprakelijkheid) 16,7 miljoen berekeningen uitgevoerd om tot de prijsvergelijking te komen.

Bij de dekking Volledig Casco komen qua prijs Lancyr, PolisVoorMij en Univé als gemiddeld de voordeligste aanbieders uit de bus. Bij Beperkt Casco zijn dat wederom PolisVoorMij, Witgeld.nl en Verzekeruzelf.nl. De voordeligste aanbieders van WA-dekkingen zijn Onna-Onna, Witgeld.nl en Verzekeruzelf.nl. Hun producten hebben daarom de vijf sterren rating voor Prijs gekregen.

Voor de ProductRating Kwaliteit springt Allsecur eruit: bij alle drie de dekking categorieën staat deze online verzekeraar in de top-drie met vijf sterren. De vijf sterren rating voor kwaliteit zijn er ook voor ANWB en OHRA bij Volledig Casco, OHRA en Onna-Onna voor Beperkt Casco en ANWB en Onna-Onna bij Wettelijke Aansprakelijkheid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.