Opzienbarende stijging

0

Afgelopen maand zijn er bijna 18.000 unieke hypotheekvragen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) verzonden. In tegenstelling tot de lichte daling die de maand ervoor gesignaleerd werd, ziet HDN nu een stijging van 6% ten opzichte van afgelopen mei.

Hiermee beweegt het aantal hypotheekaanvragen per maand zich terug richting het maandtotaal uit april (18.455), de recordmaand van 2014 tot zover. ‘In vergelijking met de maand juni van vorig jaar is de stijging 23%’, aldus Dorine van Basten (directeur HDN).

Naast het faciliteren van hypotheekaanvragen via het HDN protocol en platform richt HDN zich doorlopend op het uitbreiden van andere protocollen zoals status-, offerte-, document- en mutatieberichten van zowel hypotheken, levensverzekeringen en kredieten. Met de documentberichten versnelt HDN het acceptatieproces rondom hypotheken met enkele dagen, door het uitschakelen van de traditionele verzending per post.

Het eerste half jaar van 2014 zijn er iets meer dan 810.000 documentberichten verstuurd. Dat is bijna een verviervoudiging ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013, waarin 208.000 documentberichten verstuurd zijn via HDN.

Lees meer: http://www.hdn.nl/over-hdn/laatste-nieuws-hdn/2014/stijgende-trend-hypotheekaanvragen-herpakt-zich

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.