Crowdfunding bij BKR

0

Als eerste crowdfunder is kredietbemiddelaar Geldvoorelkaar.nl aangesloten bij BKR.

Crowdfunding is een opkomende vorm van kredietverstrekking waarbij geld van investeerders direct aan ondernemers wordt toevertrouwd. Geldvoorelkaar.nl is het eerste Nederlandse platform voor crowdfunding met een vergunning van de AFM.

Edwin Adams van Geldvoorelkaar.nl vindt dat kredietverstrekking via crowdfunding verantwoord moet plaatsvinden. “Daarbij is toezicht van belang en met een goed registratiesysteem kunnen we overkreditering voorkomen. Daarnaast levert deze informatie een belangrijke bijdrage aan onze wettelijke zorgplicht.” In Nederland beheert BKR het Centraal Krediet Informatiesysteem.

De samenwerking met BKR gaat verder dan alleen het registreren van kredieten en het toetsen van kredietaanvragen. “Via andere diensten van BKR kunnen wij bijvoorbeeld ook de geldigheid van identiteitsdocumenten controleren. Of meer inzicht krijgen in de kredietwaardigheid van een lener”, aldus Adams.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.