Aantal NHG-financieringen toegenomen

0

Het aantal huishoudens dat de aankoop of verbetering van hun woning met NHG heeft gefinancierd is in de eerste helft van 2014 met 4% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat meldt het Waarborgfonds Eigen Woningen. In de eerste helft van 2014 ging het om 53.100 huishoudens. Het aantal garanties voor de aankoop van een woning is toegenomen met 15%. De afname van garanties voor woningverbetering zet onveranderd door.

Het aantal huishoudens dat een beroep deed op NHG vanwege een noodzakelijke verkoop met verlies is in de eerste helft van 2014 stabiel vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Desondanks wordt er uitgegaan van een verdere stijging van het aantal verliezen.

De groei van het aantal garanties past bij de ontwikkelingen op de woningmarkt, waar tekenen van herstel en een groei van het aantal aankopen te zien zijn. De verlaging van de NHG-kostengrens – per 1 juli 2014 van 290.000 euro naar 265.000 euro zal echter een licht dalend effect hebben op het aantal nieuwe garanties.

In totaal hebben 2.265 huishoudens in de eerste helft van 2014 een beroep gedaan op NHG vanwege een noodzakelijke verkoop van de woning met verlies. Er is daarmee geen groei te zien ten opzichte van het voorgaande jaar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.