Besparen bij private uitvoering WGA

0

Volgens een analyse zou Acture als private uitvoeder van de ziektewet een twee keer snellere hersteltijd en drie keer minder instroom naar de WGA realiseren dan het UWV.

“Een besparing van 20 miljoen euro op WGA-uitkeringen is mogelijk”, zo stelt Acture naar aanleiding van een nadere analyse van een onderzoek (uitgevoerd door Astri) naar de verzuimduur van uitzendkrachten in uitvoering bij UWV of bij Acture. Door de snellere hersteltijd en de mindere instroom naar WGA zou tot ruim 20 miljoen euro kunnen bespaard op op WGA uitkeringen.

Maudie Derks, algemeen directeur van Acture: “Op jaarbasis stromen bij ons slechts 100 dossiers door naar de WGA en doen vervolgens een beroep op deze uitkering. Bij het UWV ligt dit percentage 300% hoger. De gevolgen van het verschil zijn enorm. Het aantal WGA-uitkeringen wat we hiermee nu al besparen loopt in de miljoenen. Eigen berekening laat zien dat tenminste 20 miljoen euro WGA-uitkeringen hiermee niet worden uitgegeven.”

Derks: “Inmiddels worden gesprekken opgestart tussen UWV en Acture wat UWV kan leren van De Acture Methode, mede naar aanleiding van deze conclusies. We vinden dat een positieve ontwikkeling waar we graag aan bijdragen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.