Nederlander ziet Hema-hypotheek wel zitten

0

Energieleveranciers, bouwbedrijven of zelfs de Hema maken een goede kans als zij zich op de hypotheekmarkt begeven. Een deel van de Nederlanders zien een hypotheek van deze partijen wel zitten, zolang het tarief maar laag genoeg is.

Dit blijkt uit onderzoek van vakevenement Building Holland (een platform voor beslissers in de woning- en utiliteitsbouw) onder Nederlandse kopers en huurders.

Bij gelijke voorwaarden kiest de Nederlander het liefst voor traditionele hypotheekverstrekkers, zoals de bank of een verzekeraar. Maar wat als zich andere partijen op de markt begeven, die hypotheken aanbieden tegen een gunstiger tarief?

Als het goedkoper kan, loopt één op de zes Nederlanders ook warm voor een door de Hema verstrekte hypotheek. En als de hypotheek wordt aangeboden door energieleveranciers (Eneco, Essent, Nuon) of bouwbedrijven (Bam, Heijmans, Dura Vermeer) dan staat zelfs circa één op de vier Nederlanders hier positief tegenover.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.