BelastingTelefoon snapt het ook niet

0

De BelastingTelefoon krijgt een dikke onvoldoende van mysteryshoppers van de Consumentenbond. Maar liefst tweederde van de vragen kreeg een fout of onvolledig antwoord.

De informatielijn scoort in de Geldgids van februari/maart dan ook slechts een 4,6. De BelastingTelefoon-medewerkers kregen zeven vragen voorgelegd, variërend in moeilijkheidsgraad. Elke vraag werd aan tien verschillende medewerkers gesteld. De fouten variëren van het onterecht vermelden van een leeftijdsgrens tot het vergeten van schenkbelasting.

Volgens de Consumentenbond kunnen consumenten hun vraag het beste schriftelijk aan de belastinginspecteur stellen. “De kans op een fout is dan minder groot en als er een fout is gemaakt, sta je sterker in je verweer.”

In 2012 oordeelde de Consumentenbond ook al dat de BelastingTelefoon kwalitatief ondermaats was. Het ministerie van Financiën kondigde naar aanleiding van dat onderzoek aan dat medewerkers een moeilijke vraag direct zouden doorverbinden naar een belastinginspecteur of een gespecialiseerde medewerker.

Maar in 2014 krijgen de mysteryshoppers geen enkele keer een belastinginspecteur aan de lijn, wel worden ze in vijftien gevallen doorverbonden naar een andere medewerker. Volgens de Belastingdienst ‘is expertise toegevoegd aan de ’tweede lijn’ om bellers met vaker voorkomende complexe vragen in algemene zin direct een antwoord te kunnen geven’. Deze toegevoegde expertise is helaas nog ver te zoeken: de ’tweede lijn’ beantwoordde twaalf van de vijftien vragen alsnog fout of onvolledig.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.