Vraagtekens bij leeftijdsgrens schenking eigen woning

0

Met ingang van 1 januari 2017 wordt de belastingvrijstelling voor een eenmalige schenking voor de eigen woning opnieuw verhoogd en verruimd. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) zet vraagtekens bij de leeftijdsgrens die eraan wordt gekoppeld.

Er mag volgend jaar tot 100.000 euro worden geschonken aan mensen tussen de 18 en 40 jaar. Maar er is volgens de beroepsorganisatie ook een grote groep mensen van boven de 40 jaar die een huis wil kopen, bijvoorbeeld omdat zij na een echtscheiding als doorstromer op de huizenmarkt komen. Hier wordt in de vernieuwe regeling geen rekening mee gehouden.

De KNB zal het punt van de leeftijdsgrens de komende tijd nog onder de aandacht brengen van de politiek. Het notariaat is overigens wel voorstander van de regeling en zou graag meer van dit soort wettelijke vrijstellingen zien. Een voorbeeld hiervan is de belastingvrije schenking voor een studie of het verduurzamen van een huis. 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.