Keuze zorgverzekering heeft geen prioriteit

0

Het kiezen van een zorgverzekering neemt jaarlijks minder dan één minuut in beslag. Voor de grootste groep is de keuze binnen zestig seconden gemaakt.

Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction. De keuze voor een zorgverzekering is in de meeste gevallen een kwestie van minuten. 34% is er binnen één minuut uit, 21% in twee tot dertig minuten en 28% heeft er tussen een halfuur en drie uur voor nodig. Motivaction ondervroeg ruim duizend Nederlanders in opdracht van ONVZ Zorgverzekeraar. Het zijn vooral 55-plussers die snel een besluit nemen: 42% heeft voldoende aan één minuut, tegenover 27% van de 18- tot 35-jarigen.

Een kleine meerderheid van de Nederlanders (55%) blijft bij zijn huidige zorgverzekeraar. Vooral jongeren geven aan dit jaar te willen overstappen: 12%, tegenover 3% van de 55-plussers. De belangrijkste reden om over te stappen is prijs. Vooral voor mid-twintigers en begin-dertigers is dat de belangrijkste reden om over te stappen. Als het gaat om keuzevrijheid hecht de groep 55-plussers daar de meeste waarde aan: ongeveer de helft geeft dat als reden.

Vergelijkingssites zijn samen met websites van zorgverzekeraars de belangrijkste bronnen van informatie over zorgverzekeraars (63%). Vooral jongeren tot 25 jaar hechten waarde aan de mening van familie en vrienden: 57 procent. 55-plussers varen vaker dan gemiddeld op reclames van zorgverzekeraars.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.