Websites financieel dienstverleners niet van deze tijd

0

De meeste websites van financieel dienstverleners zijn niet meer van deze tijd. Een met de dag groeiend aantal consumenten gebruikt zijn smartphone of tablet om informatie in te winnen over verzekeringen en hypotheken. 90 procent van de websites van financiële tussenpersonen is echter niet geschikt voor deze apparaten.

Deze websites stammen nog uit de tijd van de pc en zijn niet gebouwd volgens de nieuwste technieken. Financiële tussenpersonen lopen hierdoor omzet mis en verliezen het contact met hun klanten.

Volgens Google vormt de smartphone de ‘backbone’ van ons mediagebruik. Uit onderzoek van Google (The New Multiscreen World 2012) blijkt dat internetters de mobiele telefoon vooral gebruiken als oriëntatiekanaal. Uit een ander onderzoek van VODW en MarketResponse blijkt dat smarthonegebruikers tussen de 18-44 jaar hun smartphone gebruikt om informatie in te winnen. Dit bleek onder meer tijdens de afgelopen zorgcampagne, waarin 12% van consumenten zorgverzekeringen met elkaar vergeleken op hun smartphone. Bovendien gaf 40% aan de mobiele mogelijkheden zeer interessant te vinden.

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.