Onbekendheid rondom uitvaartverzekering

0

Bijna de helft van de Nederlanders denkt dat een uitvaartverzekeraar hen niet als klant zou accepteren als ze ziek of ongezond zijn. Een groot deel weet overigens ook niet wat het verschil is tussen een uitvaartverzekering en een ORV.

Dat blijkt uit onderzoek van website Uitvaartverzekeringwijzer onder 578 respondenten. Maar liefst 45% heeft het idee dat ze niet geaccepteerd kunnen worden door een uitvaartverzekeraar als ze niet gezond zijn. 25% van de ondervraagden geeft aan geen idee te hebben. In werkelijkheid kan iedereen geaccepteerd worden (er is vaak wel een premieverschil voor zieke/ongezonde consumenten).

Verder denkt 27% van de ondervraagden dat een uitvaartverzekering hetzelfde is als een overlijdensrisicoverzekering en nog eens 32% geeft aan het antwoord op deze vragen niet te weten. Deze verwarring tussen een uitvaartverzekering en een ORV kwam al eens eerder voor in een eerder onderzoek van Reaal uit 2013.

Kosten uitvaart
Volgens Uitvaartverzekeringwijzer bestaat er onder de respondenten ook onduidelijkheid over het gebruik van de bankrekening van de overledene. Nabestaanden vragen zich af of het geld van de overledene gebruikt mag worden voor het betalen van de uitvaart. Dit is niet het geval, tenzij er sprake is van een gezamenlijke rekening, de zogenoemde en/of rekening. In alle andere gevallen, kunnen nabestaanden niet bij de bankrekening van de overledene komen, totdat duidelijk is wie wat erft.

Ook heerst onduidelijkheid over het bekostigen van de uitvaart en gaat men er vanuit alle kosten zijn gedekt indien men over een uitvaartverzekering beschikt. Ook dit is niet het geval.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.