NVIA gaat voor hoogste adviesniveau

0

De Nederlandse Vereniging van Inkomensadviseurs (NVIA) heeft vandaag tijdens het eerste kennismakingsseminar een nieuwe gecertificeerde opleiding gelanceerd: Register Inkomens Adviseur (RIA). Dit is het hoogste adviesniveau binnen het deskundigheidsprogramma van de NVIA.

De nieuwe Nederlandse Vereniging van Inkomensadviseurs richt zich op belangenbehartiging, kennisdeling en opleiding voor de naar schatting 7.000 professionals die op dit terrein actief zijn. De NVIA wil met RIA de kwaliteit beter borgen, omdat het vakgebied van inkomensadvies steeds ingewikkelder wordt. Zo krijgt de adviseur Inkomensverzekeringen een prominente rol vanuit de Wft.

Voorzitter Peter Abelskamp sprak in zijn openingswoord de hoop uit dat de NVIA in de nabije toekomst ‘dezelfde rol voor de inkomensspecialist zal vervullen als de Bovag voor de autobranche’. “Als dit bereikt is, kan de organisatie met stakeholders uit de politiek en markt om tafel zitten.”

Het eerste kennismakingsseminar van de NVIA dat momenteel aan de gang is, heeft zo’n 85 man getrokken. Zo direct volgt een paneldiscussie onder leiding van Paul Lammerts, zelfstandig werkgeversadviseur en jurist sociale zekerheid.

Het is zo druk dat er niet voor alle geïnteresseerden vandaag een plek in de zaal was. Daarom volgt in november een tweede kennismakingsbijeenkomst.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.