ORV-uitkering per maand

0

Legal & General introduceert een Nabestaanden Polis: een overlijdensrisicoverzekering, waarbij de uitkering niet in de vorm van een eenmalige kapitaalsuitkering plaatsvindt maar naar keuze per maand of per jaar.

De Nabestaanden Polis is begin mei geïntroduceerd met een volledig online offerte- en aanvraagproces. Het is een overlijdensriscoverzekering waarbij de uitkering bij overlijden aan de nabestaanden naar keuze per maand per kwartaal of per (half)jaar plaatsvindt. Dit in afwijking van de reguliere situatie waarin het verzekerde kapitaal na overlijden in één keer wordt uitgekeerd.

“De markt van overlijdensrisicoverzekeringen is in de afgelopen jaren sterk verbonden geweest met hypothecair krediet”, aldus Arno Dolders Algemeen Directeur Legal & General. “De aflossing van de financiering van de hypotheekschuld bij overlijden van een van de kostwinners was en is daarbij een belangrijk motief om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Gegeven dit doel past het ook om de uitkering in eens te laten geschieden.”

Legal & General heeft voor de Nabestaande Polis voorlichtingsmateriaal ontwikkeld. Dit kunnen financieel adviseurs gebruiken bij het analyseren van de inkomensbehoefte van consumenten na overlijden van een van de kostwinners. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van de normen voor gezinsuitgaven opgesteld door het Nibud.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.