Deeluitkering NHG werkt

0

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) ziet het herstel van de economie en de woningmarkt in 2015 duidelijk terug in het groeiend aantal verstrekte NHG-garanties. In totaal werden vorig jaar 135.370 garanties verstrekt: 17% meer dan in 2014.

Het jaarverslag 2015 van het WEW, de organisatie achter de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), wordt afgesloten met een totale garantievermogen NHG van circa 889 miljoen euro. Voor bijna 3.000 huishoudens werd door de stichting de vordering kwijtgescholden.

Woningbehoud

In situaties waarin verkoop onvermijdelijk lijkt, biedt het waarborgfonds onder meer financiële ondersteuning voor verlaging van de hypotheeksom. In 2015 konden door deze financiële ondersteuning in totaal 179 huishoudens in hun woning blijven wonen.

Focus op zzp’ers

In 2016 wil het WEW zich richten op het verbeteren en vernieuwen van het product NHG, zodat het beter aansluit bij de markt en de consumentenbehoeften. “Bijvoorbeeld door zzp’ers toegang te bieden tot verantwoorde financiering, mee te denken over mogelijkheden in krimpgebieden of bij funderingsproblemen”, aldus Arjen Gielen, algemeen directeur WEW.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.