Werkeloosheid verdubbeld

0

De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid nam in juli 2013 toe met 19 duizend en kwam uit op 694 duizend personen.

De toename is hiermee groter dan in de voorgaande drie maanden. De werkloosheid kwam in juli uit op 8,7%. Vanaf juli 2011 is de werkloosheid vrijwel elke maand gestegen. Gemiddeld nam deze de afgelopen twee jaar met 12 duizend per maand toe.

Bijna de helft kwam voor rekening van mannen van 25-64 jaar. Vooral de afgelopen twaalf maanden liep de werkloosheid snel op: met ruim 180 duizend tegen bijna 100 duizend in de twaalf maanden ervoor. Dit komt vooral doordat meer mensen dan voorheen werkloos werden vanwege baanverlies.

In juli kwam de werkloosheid in Nederland volgens de ILO-definitie uit op 7,0% van de beroepsbevolking; in juni was dat 6,8%.

Er is misschien een klein lichtpuntje: de ruime verdubbeling van de Nederlandse werkloosheid sinds het uitbreken van de crisis is beduidend minder dan in de eurozone.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.