Vrouwenmiddag tijdens Pensioen3daagse

0

Nationale-Nederlanden houdt op de eerste dag van de landelijke Pensioen3daagse een ‘Girls just wanna have funds event’ in het DE Café in Rotterdam. Doel hiervan is het pensioenbewustzijn onder vrouwen te vergroten.

Deelneemsters worden hier onder leiding van Lisa Portengen van het bedrijf ‘Smart & Sexy’, aangezet na te denken over hun (financiële) toekomst. Met humor en interactie geeft zij tips & tricks. Daarnaast zijn er workshops te volgen over salarisonderhandelingen, financiën nu en later en over het runnen van een eigen bedrijf.

Uit onderzoek van NN en Libelle onder lezeressen van het blad blijkt dat bijna 40% van de vrouwen onder de 40 jaar nog niet heeft nagedacht over inkomsten na pensionering. Ook nabestaandenpensioen is voor veel vrouwen een onbekend fenomeen. 34% van de vrouwen die samenwonen heeft überhaupt nog nooit van nabestaandepensioen gehoord. 56% van de vrouwen die samenwonen, heeft zich niet aangemeld voor nabestaandepensioen of heeft geen idee of ze dit hebben gedaan. Slechts 16% zegt goed op de hoogte te zijn van nabestaandenpensioen.

Het Girls just wanna have funds event wordt georganiseerd door How 2 Spend It in samenwerking met Nationale-Nederlanden en maakt deel uit van de Pensioen3daagse. Doel is het pensioen bewustzijn onder vrouwen te vergroten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.