Geldzorgen zorgen voor verzuim

0

Het productiviteitsverlies door financiële problemen bij werknemers is vergelijkbaar met het productiviteitsverlies door ziekteverzuim.

Financieel planner Milco de Frel komt tot deze conclusie op basis van diverse onderzoeksresultaten van onder andere Nibud, Panteia en het CBS. Deze financiële problemen leiden tot hogere verzuimkosten.

Volgens De Frel zijn financiële problemen bij werknemers steeds vaker een oorzaak van verzuim. “Onderzoek wijst uit dat financiële problemen bij medewerkers leiden tot een productiviteitsdaling van zo’n 20%. Deze problemen komen niet snel aan het licht, de medewerkers melden zich lang niet altijd ziek. Maar de productiviteit van de medewerker heeft wel flink te lijden onder deze financiële zorgen. Er is dus sprake van onzichtbaar productiviteitsverlies, met de bijbehorende kosten. De hoogte van dit onzichtbare verzuim komt overeen met de totale kosten van het ziekteverzuim”, aldus De Frel.

De Frel heeft daarom de verzuimkostenmeter ontwikkeld. Dit is een hulpmiddel voor werkgevers waarmee, op basis van onderzoeksgegevens van onder andere Nibud, Panteia en het CBS, de verborgen verzuimkosten per bedrijf inzichtelijk worden gemaakt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.