Sparen, aflossen of beleggen?

0

Veel mensen met vermogen vragen zich af wat nu wijsheid is; sparen, aflossen of beleggen? Bas Schuurmans, Senior wetenschappelijk medewerker van het Nibud zal deze vraag beantwoorden tijdens de BeleggingsFair op 20 november. Adviseurs mogen hun klanten hiervoor gratis uitnodigen!

Uit een discussie met intermediairs, die InFinance onlangs samen met Legal & General heeft gehouden, kwam naar voren dat beleggen als optie altijd besproken moet worden met de klant. Zonder beleggen is het volgens hen voor de klant bijna onmogelijk om financiële doelstellingen in de toekomst te bereiken, helemaal nu de spaarrente zo laag staat. Elke procent extra rendement betekent voor de klant een paar jaar minder lang te hoeven doorwerken.

Nibud masterclass
Tijdens een masterclass voor consumenten zal Bas Schuurmans van het Nibud het recent gelanceerde online geldplan ‘sparen, aflossen of beleggen’ praktisch toelichten. Dit geldplan is een initiatief van Startpunt Geldzaken, een samenwerking van het Nibud, Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de financiële planners FPSB. Ronald Sminia, directeur van FitVermogen.nl, zal de Masterclass begeleiden. Tevens zal Sminia de stap van sparen naar beleggen, die door veel mensen als complex wordt ervaren, nader toelichten.

Uw klant krijgt na afloop een gratis exemplaar mee van het boek van Patrick Beijersbergen: Beleggen kun je zelf, Tips & Tricks 2016. Dit boek wordt aangeboden door FitVermogen.nl.

U kunt het GRATIS toegangsbewijs hier bestellen met de code FitVermogen (denkt u aan de twee hoofdletters!), en kies de Nibud masterclass. Of geef de link, code en instructie door aan uw klanten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.