ASR koopt vastgoed op stationslocaties

0

ASR Vastgoed Vermogensbeheer koopt de kantorenportefeuille van Basisfonds Stationslocaties C.V., met een waarde van 275 miljoen euro. Dat maakte de verzekeraar dinsdag bekend.

Negen kantoren worden ondergebracht in het nieuwe kantorenfonds ASR Dutch Mobility Office Fund, waarin institutionele beleggers kunnen participeren. De kantoren die niet in de strategie van het fonds passen, worden doorverkocht. Ook twee kantoorpanden die al in het bezit zijn van ASR worden ondergebracht in het fonds, plus in een later stadium nog vijf objecten.

Het Dutch Mobility Fund richt zich op kwalitatief hoogwaardige kantoren in de nabijheid van mobiliteitsknooppunten in Nederland, zoals belangrijke trein- en metrostations en Schiphol. Deze knooppunten hebben volgens het fonds ‘een goede mix van openbaar vervoersfuncties en locale functies’, en een grote variatie aan voorzieningen. Het beoogd portfolio van het fonds bestaat naast kantoren uit overige assets, met het zwaartepunt op parkeergarages.

Multifunctionaliteit

“Uit onderzoek blijkt dat deze kantoorlocaties een hogere huurprijs en bezettingsgraad laten zien dan andere locaties”, zegt CEO Dick Gort van ASR Vastgoed Vermogensbeheer. “In de toekomst worden bereikbaarheid per openbaar vervoer en multifunctionaliteit alleen nog maar belangrijker, dat maakt juist deze kantoren een aantrekkelijke investering.”

ASR krijgt bij de plaatsing van het fonds ondersteuning van Placement Agent CBRE Capital Advisors. NautaDutilh N.V. is betrokken bij het fonds als juridisch adviseur en PwC als fiscaal adviseur.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.