Allrisk woonverzekeringen flink duurder

0

Woonverzekeringen met een allrisk-dekking zijn het afgelopen jaar fors duurder geworden. Opvallend is dat de prijsstijging van polissen met een extra uitgebreide dekking minder groot is.

Dat blijkt uit MoneyView’s Special Item Woonverzekeringen. Opstalverzekeringen met een allrisk-dekking zijn gemiddeld 12,5% duurder geworden. De prijs van polissen met een extra uitgebreide dekking namen toe met slechts 4%, een stijging die lager is dan de toename van de verzekerde waarde zoals die berekend wordt door het Verbond van Verzekeraars.

Bij inboedelverzekeringen zijn de verschillen tussen de dekkingsvormen nog groter. Een inboedelverzekering met allrisk-dekking is gemiddeld 7% duurder geworden, terwijl een polis met extra uitgebreide dekking in dezelfde periode met gemiddeld 5% is gedaald. De onderliggende waardering van de te verzekeren inboedel is nagenoeg onveranderd gebleven, concludeert MoneyView.

Productrating

MoneyView heeft zestig inboedelverzekeringen en eveneens zestig opstalverzekeringen met elkaar vergeleken en beoordeeld op prijs en voorwaarden; de MoneyView ProductRating. De vijf sterren voor prijs voor inboedelverzekeringen gaan naar Aegon (Inboedel Basis), Klaverblad (Inboedel Budget) en Verzekeruzelf.nl (Inboedelverzekering). Deze polissen zijn op allen basis van extra uitgebreide dekking.

De vijf sterren voor de voorwaarden zijn voor ASR (Inboedelverzekering, AR), Interpolis (Inboedelverzekering Top, AR) en Nationale-Nederlanden (Inboedel Maatwerk All-in). “Het product van Nationale-Nederlanden onderscheidt zich van de andere inboedelverzekeringen door de eerste tien jaar schades te vergoeden op basis van nieuwwaarde”, aldus MoneyView. “De verzekeringen van ASR en Interpolis kennen als één van de weinige in de markt een dekking voor tijdelijke verhuur (zoals Airbnb en Wimdu).”

De vijf sterren voor prijs voor opstalverzekeringen zijn dit jaar voor Aon Direct (Woonhuisverzekering, AR), De Nederlanden van Nu (Opstalverzekering, AR) en Woongarant (Opstal, EUG).

De vijf sterren voor voorwaarden gaan naar Huis in Eén Verzekeringen (Opstalverzekering, AR), Interpolis (Woonhuisverzekering TOP, AR) en Nationale-Nederlanden (Woonhuisverzekering Maatwerk All-in).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.