IRC Lunch Briefing Solvency II

0

Verzekeraars maken steeds vaker gebruik van de mogelijkheid om onder Solvency II achtergestelde leningen (subordinated debt) aan te merken als eigen vermogen. Maiden en Insurance Regulatory Capital (IRC) houden op donderdag 27 augustus een Lunch Briefing over dit onderwerp.

Achtergestelde schulden komen in aanmerking als reglementair kapitaal onder Solvency II. Met de nieuwe eisen van de Solvency II-regelgeving in het vooruitzicht verhogen verzekeraars al enige tijd hun kapitaalreserves. Dit heeft geleid tot de uitgifte van ‘Solvency II’-obligaties door verzekeraars, ofwel een achtergestelde Tier 2-obligatie. Niet alleen ter versterking van de kapitaalpositie, maar ook om bestaande uitstaande leningen die minder goed aansluiten bij Solvency II af te lossen.

Ook kleine verzekeraars
Tier 2-kapitaal is minder achtergesteld dan gewone aandelen en daardoor goedkoper dan een aandelenuitgifte. Verschillende grote Nederlandse verzekeraars hebben al Tier 2-obligaties uitstaan. “Achtergesteld kapitaal kan ook voor kleine en middelgrote verzekeraars zeer nuttig zijn”, zegt Oliver Tattan, CEO bij Insurance Regulatory Capital. Hij verwacht dat kleine verzekeraars binnen een paar jaar procentueel net zoveel of zelfs meer achtergesteld kapitaal hebben uitstaan als de grote partijen. De Solvency II-eisen treden per 1 januari 2016 in werking.

Tijdens de lunchmeeting op donderdag 27 augustus van 12.00 tot 13.30 uur in het Crowne Plaza te Amsterdam, wordt ingegaan op de actualiteit en de oplossingen die IRC & Maiden op dit gebied aanbieden.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.